Idup riang gembira brsama v.games~ tralala~

Wasuppp joniii!!


Nk cite sikit psl diri aku yg giler game ni..addict gan game dari dulu smpai skrg.. tatau le dh kawen/ada anak nanti cane.. sama kot? waahahahhaahaha.... -_-"
Dari kici aku dh berdikari dengan game :)~ Bgn pg, tap bukak tb, LAYAN~ (sama kot cam skrg)
Aku cite la sikit pasal life aku yg byk habis kat game ni ye.. Seda tapi tak insaf..

Aku Starting kegembiraan gaming dengan Sega Mega Drive(1993).. yg still guna tape tu.. mana ada CD/DVD lg, wuala~
Ni ha gamba dia, sape2 kaki game ingat lagi ke sega ni? kih kih, dh lebih 15taun sey..
Disebabkan sayang anak, MaPa aku belikn la aku console sega ni..
Aku ingat lagi aku main game copperHahahaha... Idop Dato C, Idop Datin A!!




Ha.. kalau tk silap aku taun 1997 ujung2 gitu MaPa belikan Playstation 1 plak utk aku.. Time ni plak baru kenal gan Mohd Rizal B Taib aka KAMBENG n AMAD AFRO... Mmg tak tido mlm le jon...







Aha! Playstation 2! Time ni gah bestpren gan si kambeng.. Mmg terkejut berok sebab Datin A belikan PS2 ni.. Citer dia gini..
"mama nak pegi mana tu? MP ke?..... ma boring la duk umoh, loni ado game baru, PS2, kalu ma jupo ma beli deh" tak sempat mak aku nak fire aku, aku dh ilang.. HAHAHAHAHA!! Belaja MALAS, Main game NO1. Well.... Memandangkan result periksa aku hancus, aku tk mengharap la ma belikan aku PS2.. so dok umah tgk tb gan kambeng..Sekali ma balik bawak PS2 da..WoohoooOo..Dpt PS2 lg tak tido la jawabnya, kol 5-6 pagi baru tido, rekod 12 tengah hari baru tido.. mmg TRUE GAMERS






Ahaaaaaaaaaa... Ni diaaaa..... Game Pertama yang buat aku tak jadi org.. hahaha.. Game ni org panggil CS.. nama penuh dia COUNTER STRIKE..dulu femes la kat CC mana2 dengan game CS ni.Sanggup korbankan dlm RM6-10 sehari(3jam+) main game ni..Layan kat cc ma sebab main thru LAN PARTY..Pas blk skolah(F4-F5), tentera2 CS bergerak ke CC..Tmasuk Amad,Kambeng.. Dulu yg heavy game ni aku n Amad je rasanya. Kambeng tak bape sangat..
"Ma, petang ni yo ado training kadet bomba , balik lambak sikik" Tusssss pegi cc bukan pegi training.. Haha! Amad aja!




Habis je F5, aku masuk UTM.. Last year kat UTM, terbit le satu lagi game yg membuatkan aku lebih bernafsu.. jeng jeng jeng~










Ni la game yg curi 3pointer UTM aku... hahhaaha..mana tak nya, ada CyberCafe offer 12 jam 12 hinggit.. Mmg 12 jam le dlm tu. Tak caya? Tnya la ex2 UTMkl taun 2003-2006 Civil Engineering.. kih kih kih. Grafik dia.. lawa beb.. Utk pengetahuan korang, game ni game online tau.. Macam2 org dh aku jumpe dlm game ni, org MY ada, US ada, INDO ada..smua da add dlm friendster, cam2 rupe ade. Ketagih tersangat2 la gan game WoW ni dulu.. Aku berjaya buat Rizal Tua n Zulu jadi ketagih kat WoW jgk tau hahha. Org US lg biadab, main game sambil gendong anak..anak nangis2 kot.. haahha.. BTW game ni dh kuar Expansion dh, Burning Crusade, aku dengar2 xlama lagi kuar lagi Expansion The Lich King.. Dlm game ni ada 2 side, Horde(Orc,Troll,Tauren,Undead,Blood Elf) and Alliance(Human,Gnome,Dwaft,NightElf,Dranei). Tp sayangnya aku dh benti main game ni.. Bertahun-taun sibo game ni lekat kt ati.. Skrg ni pun masih terasa nak main balik game WoW ni. Tapi kene TAHANNNNN.... eveli 2 months kene beli game card dia. RM115, So a lil bit benanah la wang saku.. BUT worth ITTTTTTTTTTTTT!

NAU...aku....dh....beli.... XBOX360 ngeh ngeh ngehhhhh mana layan ps3!!, hasil keje gan PAPA aku..duit spend kat Xbox360 Console n TV! Takde kamera laaa nak amik gambar TV.. nanti2 la ye, aku tunjuk skali gan Botol shisha aku.. HAhahaHaHAhAhHAahhaHAh(pip gelak)

ManufacturerMicrosoft
Product familyXbox
TypeVideo game console
GenerationSeventh generation era
First availableNovember 22, 2005 (details)
CPU3.2 GHz PPC Tri-Core Xenon
GPU500 MHz ATI Xenos
MediaDVD, DVD-DL, CD,
Add-On: HD DVD (discontinued)
System storage20 or 120 GB hard drive, 64, 256 or 512 MB memory cards
Controller input4 maximum (wired or wireless or combination of either)
Connectivity3 × USB 2.0, IR port, 100 Mbit Ethernet
Online serviceXbox Live
Units soldWorldwide: 19 million (as of April 25, 2008)[1] (details)
Best-selling gameHalo 3, 8.1 million (as of January 3, 2008)[2]
Backward
compatibility
465 original Xbox games (requires hard drive and the latest update)
PredecessorXbox

4 comments:

Giler Graphic said...

huhuhu...

pasni taruk entry pasal pip lak tau..

grrrr~!!

Cik Choki2 said...

puihhh.. game tape
aku ingat lagi..

ske main contra, donkey kong, pastu yg battle kete tank..
n mario op kos!

masa ps1 aku addict main harvest moon, lepas berbuka sampai la ke sahur main. gile la..

ps2 aku main nfs je byk.. ps2 aku da kureng la..

Buyo said...

gile la izah kaki game gak hahahahaha... harvest moon pun best gak tanam2 sayur.. layan.. ko patut try main game online.. lol. tapi tak kene kot jiwe ko, ko WANITA... Lalalalalla

Giler Graphic said...

oit..tau la gile game...
ni yg jeles ni...

gggggrrrrr....